Váš prohlížeč nemá povoleny cookies, tímto může být negativně ovlivněna funkčnost webových stránek Laskomat.cz.
Doporučujeme Vám si je povolit.
Návod pro Váš prohlížeč: Internet Explorer, Mozzila Firefox, Google Chrome, Opera, Safari

facebookgoogle plustwitterpinterest
vršek
spodek
vršek
laskomat
Laskomat je i na Twitteru!
spodek
vršek
spodek
Seznamka

Gurmánská hlídka navštívila hospůdku U Štěpána z pořadu „Ano šéfe“!

Gurmánská hlídka navštívila hospůdku U Štěpána z pořadu „Ano šéfe“!
Foto: Laskomat
Autor: Veronica Corradi a Mirka Novontná

18. září 2014 23:18

Mnozí z vás tento konkrétní díl viděli a určitě jste drželi palce sympatickému manželskému páru, který má nedaleko Sušice na Šumavě hospůdku - která si myslím od té doby prošla velkým upgradem.

Upgrade se bohužel zatím vyhnul webovým stránkám, které pokládám za malou ostudu, tak hezké hospůdky. Konečně jsem měla příležitost vidět TO na vlastní oči. Neváhala jsem ani minutu a dřív než jsem odjela na svůj výlet na Šumavu - rezervovala si dvě místečka.

V hospůdce se změnilo asi vše - od interiéru, kuchyně, obsluhy a venkovního prostředí. Momentálně je zde překrásný interiér - nazvala bych jej směsicí venkovské elegance. Zní to možná snobsky nebo „pražsky“, ale ono to tak prostě je. Přeci jen, když jsou někde nabízena hlavní jídla od 250,- Kč  a výše, už se tak nějak očekává, že interiér bude dělaný se smyslem pro vkus.

Venkovní prostředí restaurace disponuje vlastní zahrádkou, kde kuchaři pěstují své bylinky, rajčátka, papričky, cuketky a já nevím, co ještě dalšího :-)  Z dálky se ozývá bučení krav a nedaleko se pasou malé roztomilé kozičky. Do krajiny jsou vsazené lesy a naprostou idylu doplňují krásně střižené trávníčky, jako ze žurnálu.

Restaurace je ideální pro romantické rande, obchodní schůzku (jako skvělý únik od reality), ale i rodinný oběd. A copak jsme to měli k jídlu?

Můj doprovod měl odvahu na domácí bylinnou limonádu. Já tu odvahu upřímně neměla, jen jsem si „crcla“ - pro milovníky lidovou hantýrkou „trávy“ to je ideální pití. No zkrátka konopí tam bylo cítit docela dost a to mi prostě nechutná, určitě tam však byly i jiné bylinky, ale „travnatý ocásek“ tam byl pravděpodobně zastoupen. Přišla jsem na to tak, že v menu jste měli možnost objednat si jednu varinatu z  domácích zmrzlin, kde jedna z nich byla konopná. Takže konopí určitě pěstují.

Řadu věci z menu bohužel neměli, bylo vyprodáno. Takže mojí jasnou volnou byly „Hovězí líčka se zauzenou kaší“. Kaše byla velmi dobrá. Hovězí líčka a šťáva průměrná.  Postrádala jsem intenzivní chuť vína a vývaru (z kterého by měla být líčka připravovaná). Nicméně masíčko jako takové bylo křehké.

Ochutnala jsem i jejich skleničku domácí játrové paštiky s brusinkami a čerstvě rozpečeným chlebem. Paštika byla dobré chuti i konzistence. Pečivo bohužel průměrné.

Nakonec jsem ochutnala jejich specialitu DOMÁCÍ HOVĚZÍ BURGER S DUŠENÝM HOVĚZÍM LÍČKEM doplněný o restované brambůrky, které byly mimochodem skvěle dochucené. Burger (maso) jako takový, byl už při podání ne zrovna horoucí, na rozdíl od zbytku jídla. Maso bylo méně slané a celkově méně dochucené - nevýrazné. Zbytek jako zelenina, hovězí líčka a domácí omáčka celý komplet hezky doplňovaly.

Jsem ráda, že jsem hospůdku U Štěpána navštívila, není to špatná volba na nedělní oběd, jestliže to máte za rohem. Na druhou stranu z jídla jsem do stropu neskákala.  

9 Fotografií
Gurmánská hlídka navštívila hospůdku U Štěpána z pořadu „Ano šéfe“! 1
Limonáda
Hovězí líčka
Paštika
Interiér
Interiér
Zahrádka k sezení
Vlastní produkce
Restaurace z venku
Další články