Váš prohlížeč nemá povoleny cookies, tímto může být negativně ovlivněna funkčnost webových stránek Laskomat.cz.
Doporučujeme Vám si je povolit.
Návod pro Váš prohlížeč: Internet Explorer, Mozzila Firefox, Google Chrome, Opera, Safari

facebookgoogle plustwitterpinterest
vršek
spodek
vršek
laskomat
Laskomat je i na Twitteru!
spodek
vršek
spodek
Seznamka

Havelská Koruna vás vítá!

Havelská Koruna vás vítá!
Foto: havelskakoruna.com
Autor: Veronica Corradi

14. září 2014 21:19

"Havelská Koruna vás víta" - Ano, přesně toto hlásá podnik, který vidíte na fotce. Copak že je to Havelská Koruna? Vězte, že se jedná o restauraci, která hlásá, že je vhodným místem pro každého milovníka české kuchyně.

Tato restaurace, nebo spíše bufet se nachází přímo v centru metropole, v blízkosti Staroměstského náměstí. Svou reklamou a jídelním lístkem láká na opravdu typická česká jídla a tak jsem si řekla, že to zkusím a třeba budu mít tentokrát opravdu štěstí. Upřímně doteď nevím co si mám myslet a co napsat, byl to pro mě tak famózní zážitek, že stále nevěřím. Už samotný příchod, kdy do rukou dostanete tác a volně se pohybujete po prostoru, který je členěn do pěti sekcí (sladké jídlo, slané, pití) až po samotný odchod, kdy je vám odebrán “konzumační lístek” a vy platíte u pokladny.

Pečlivě jsem prošla všech pět oddílů restaurace a seznámila se s troškou od každého. Můj tác byl velmi brzy plný nejrůznějšími pokrmy: hovězí vývar, okurkový salát, kuřecí plátek s bramborovou kaší a jako dezert 2 plněné knedlíky (neboť to je má láska - podotýkám, že si příchuť můžete vybrat - já jsem ochutnala meruňku a jahody + samozřejmě polité tvarohem).

Milý přátelé, musím uznat, že každé jídlo, které jsem v Havelské Koruně ochutnala mělo grácii a nezaměnitelný punc našich babiček. Dokonce jsem dokázala zapomenout i na nevšední kombinace, které se zahraničním návštěvníkům nabízejí a naprosto jsem si vychutnala bezobslužnou atmosféru a pocit, že jsem v restauraci svým vlastním pánem.

3 Fotografie
Havelská Koruna vás vítá! 1
Havelská Koruna
Guláš
Další články