Váš prohlížeč nemá povoleny cookies, tímto může být negativně ovlivněna funkčnost webových stránek Laskomat.cz.
Doporučujeme Vám si je povolit.
Návod pro Váš prohlížeč: Internet Explorer, Mozzila Firefox, Google Chrome, Opera, Safari

facebookgoogle plustwitterpinterest
vršek
spodek
vršek
laskomat
Laskomat je i na Twitteru!
spodek
vršek
spodek
Seznamka

Milovníci sladkého, do čeho se snadno zamilujete? Do palmiere!

Milovníci sladkého, do čeho se snadno zamilujete? Do palmiere!
Foto: Palmieres After Cooking
Autor: Veronica Corradi

3. září 2014 20:33

Přišla jsem na chuť něčemu, co je nehorázně dobré a zároveň velmi kalorické - takže pravý opak toho, co bych měla. Stejně, ale dělám výjimku pokaždé, když jdu kolem té malé kouzelné pekárničky a koupím si palmiere. Proč? Protože je to má láska.

Tato sladká “sušenka” se vyrábí z listového těsta prokládaného studeným máslem, na závěr potře směsí másla a cukru, a tak při pečení na povrchu vznikne karamelová křupavá krusta. Tradiční palmiere vzniká z originální francouzské mouky a má tvar palmového listu. Jeho  domovinou je, jak jinak než Francie. Povídá se, že první palmiere se prý upeklo omylem, původním cílem bylo zbavit se zbylého těsta z jiných produktů.

A jak vlastně tato dobrota chutná a na co si dát pozor? Málokdo by to očekával, ale už po prvním kousnutí ucítíte na jazyku chuť karamelu, ale možná více chuť mléka a to opravdu intenzivně. Až se rozhodnete dát si flirt s touto francouzskou záležitostí, hlavním kritériem pro váš výběr bude tloušťka sušenky - neboť palmiere má být maximálně (a to opravdu maximálně) 0,5 cm vysoké.

Volným překladem tohoto francouzského jména jsou sloní uši, ale tím se nenechejte odradit…jedná se opravdu o něco, s čím se musíte seznámit, protože svou chutí a vůni přenese vás přímo do ulic francouzské metropole. Pokud neradi mlsáte, je to skvělý a originální dárek na jarní rande.

1 Fotografie
Milovníci sladkého, do čeho se snadno zamilujete? Do palmiere! 1
Další články