Váš prohlížeč nemá povoleny cookies, tímto může být negativně ovlivněna funkčnost webových stránek Laskomat.cz.
Doporučujeme Vám si je povolit.
Návod pro Váš prohlížeč: Internet Explorer, Mozzila Firefox, Google Chrome, Opera, Safari

facebookgoogle plustwitterpinterest
vršek
spodek
vršek
laskomat
Laskomat je i na Twitteru!
spodek
vršek
spodek
Seznamka

Gurmánská hlídka opět zasahuje! Tentokrát v restauraci v Hotelu Nautilus

Gurmánská hlídka opět zasahuje! Tentokrát v restauraci v Hotelu Nautilus
Foto: firemniakce.cz
Autor: Mirka Novotná a Veronica Corradi

28. srpen 2014 21:55

Když budete mít cestu kolem Tábora, ani minutu neváhejte a projděte se krásným centrem. V posledních letech totiž rozkvetlo do krásy. Já jsem měla tento týden cestu kolem a protože jsem pořádný gurmán, musela jsem navštívit luxusní restauraci v Hotelu Nautilus a testnout umění jejich šéfkuchaře.

Uvítalo mě překrásné prostředí s interiérem, kde můžete najít pár uměleckých děl – především plastik a velké okno s výhledem na náměstí. V letních dnech je pochopitelně otevřená venkovní zahrádka. Samotné sezení u stolu, bylo velmi příjemné, což se určitě hodí, když nechcete v restauraci strávit jen hodinu. V menu restaurace, která se pyšní uměním šéfkuchaře Martina Svatka najdete zvláštní spojení chutí, která často vsází  na místní potraviny. Prezentace jídel je moderní, hravá – doslova překrásná. Obsluha příjemná, poměrně rychlá, ale chyběl jí ještě trošku větší zájem, který bych v takové restauraci očekávala.

A co jsem si vlastně dala? Naprostá povinnost byla ochutnat – „BÝK“ Vývar z hovězích žeber s játrovými knedlíčky, zeleninou a domácími nudlemi - bohužel to pro mě bylo zklamání. Vývar měl sice krásnou barvu, byl plný domácích nudlí, nepřevařené zeleniny, ale chuť byla málo intenzivní. Zkrátka byl průměrný a upřímně, kam se hrabal na vývar v kavárně Louvre v Praze. Naštěstí se asi někdo při dalších chodech více snažil - možná k tomu dopomohla má úpěnlivá žádost u sůl.

Hlavní jídlo – „PANENKA“ Vepřová panenka pečená ve švarcvaldské šunce se smaženým bůčkem hříbkovou omáčkou, bramboráčkem se škvarky, špenátovou kaší a zeleninou - tak tohle bylo opravdu moc dobré. Špenátová kaše s bramboráčky byly skvostné, vepřová panenka byla na můj vkus až moc propečená (chyběla šťáva). Hříbková omáčka byla jemná a krásně vše doplňovala.  Jako „třešnička na dortu“ zelenina na špenátové kaši byla přesně tak, jak má být - hřejivá a křupavá zároveň.

Po hlavním jídle musel pochopitelně přijít závěr v podobě dezertu. Zvolila jsem „Nugát“ Mražený nugát s francouzskou makronkou a jahodovou omáčkou - musím se přiznat, opravdu jsem neutušila, co mi na talíři přistane. Francouzskou makronku znám, jahodovou omáčku také, ale mražený nugát byla neznámá výzva. Mražený nugát byl příjemně chladný, což v létě potěší. Na něm bylo položené jakési želé, na kterém seděla korunovaná francouzská makronka. Spolu dohromady to poměrně ladilo a bylo příjemné a velmi originální.

Ráda jsem restauraci v Hotelu Nautilus navštívila, ale přiznám se, že je to ten typ restaurace z které jsem si odnesla krásný vizuální zážitek, na který jen tak asi nezapomenu. Bohužel na chuť jídla pravděpodobně za nějakou dobu ano. Věřím, že pro řadu lidí by to byl krásný gurmánský zážitek – pokud by byl prvním nebo, pakliže byste chodili na jídlo jen v Táboře.

 Mimochodem - neobjednávete si limonádu z černého piva a malin. Ehm….. není dobrá.

7 Fotografií
Gurmánská hlídka opět zasahuje! Tentokrát v restauraci v Hotelu Nautilus 1
{$nadpis} {$i}
{$nadpis} {$i}
Domácí mini pečivo
Vývar
Panenka
Nugát
Další články