Váš prohlížeč nemá povoleny cookies, tímto může být negativně ovlivněna funkčnost webových stránek Laskomat.cz.
Doporučujeme Vám si je povolit.
Návod pro Váš prohlížeč: Internet Explorer, Mozzila Firefox, Google Chrome, Opera, Safari

facebookgoogle plustwitterpinterest
vršek
spodek
vršek
laskomat
Laskomat je i na Twitteru!
spodek
vršek
spodek
Seznamka

Čas seznámit se s raw food...

Čas seznámit se s raw food...
Foto: Allison P.
Autor: Veronica Corradi

19. srpen 2014 21:22

Syrová strava je jeden z posledních gastronomických hitů, netroufám si říct, nakolik je tento trend ve společnosti populární, ale mně osobně některá jídla opravdu přirostla k srdci a často si dávám rande i s novinkami.

Jako raw food se označuje pokrm, který neprošel vůbec žádnou zásadní chemickou nebo tepelnou úpravou - maximální teplota, která se používá při úpravě je 42°C, vyšší nikoliv, neboť ta by zničila veškeré důležité vitamíny a enzymy. Základními surovinami této živé stravy jsou různé druhy zeleniny, ořechy, semena a čerstvé nebo sušené ovoce.

Pro dnešní recenzi jsem se rozhodla vás seznámit  s něčím speciálním - společně se mnou dnes ochutnáte okurkové špagety. Jelikož se jedná o takový menší flirt s italskou kuchyní, předem podotýkám, že jsem byla zvědavá co přijde. Každopádně musím říct, že jsem byla opět velmi mile překvapena. Toto jídlo je vzhledové příjemné, neskutečně osvěžující a zároveň velmi lehké - celé to perfektně doladila jakási zálivka s mandlemi.

Příznivcům živé stravy se říká vitariáni a jak už jsem předeslala v úvodu, tento styl stravování slaví velké úspěchy především za mořem. V Čechách také najdete pár specializovaných restaurací a pokud tedy budete mít to štěstí - já vás nabádám - navštivte je! Možná tak vznikne láska, která vám doslova změní život.

1 Fotografie
Čas seznámit se s raw food... 1
Další články